fredag den 25. september 2009
Ligestilling i erhverslivets bestyrelser
De argumentere med at der skal være lige dele mænd og kvinder i bestyrelser, for at repræsentere samfundet, som virksomheden er en del af.
Efter min mening, er det dog noget de personer, som mener dette, har misforstået.
En virksomheds bestyrelse skal ikke afspejle det samfund som den pågældende virksomhed er en del af. En bestyrelse er valgt på en generalforsamling, af aktionærerne, som deres repræsentanter. Så en virksomheds bestyrelse skal afspejle ejerne af virksomheden, og det omkringliggende samfund.
Så det er en meget misforstået tankegang at en bestyrelse skal afspejle samfundet – bestyrelsen er aktionærernes repræsentanter, og skal afspejle deres interesser og værdier!
lørdag den 12. september 2009
Stemmeret til folketingsvalg i Danmark...
Så kom jeg endelig til tasterne efter en længere pause. Har haft et ”travlt” forår og sommer på det personlige plan, men er nu klar igen til at kommentere diverse og udbrede min mening om samme.
Nedenstående er et emne som jeg har haft lyst til at kommentere på i ganske lang tid, så nu sker det endelig.
Hvorfor er det at når man f.eks. bor i Malmø (som jeg gør), betaler skat til Danmark, er dansk statsborger, arbejder i Danmark, ikke har stemmeret til folketingsvalg i Danmark?
Det hænger slet slet ikke sammen. Jeg er af den mening at jeg lige som danske statsborgere som bor (altså har en folkeregisteradresse) i Danmark, har ret og pligt til at stemme til folketingsvalg.
Som boende i Malmø, har jeg stemmeret til kommunalvalg i både Danmark og Sverige, hvilket jo næsten er grotesk.
Det groteske bliver endnu mere værre, da f.eks. danskere som er udstationeret i udlandet for en dansk arbejdsgiver, godt må stemme til folketingsvalg i Danmark, via brevstemme. Disse er flyttet fra Danmark, betaler ikke skat til Danmark, og har ellers intet forhold til Danmark. Hvad er årsagen til at disse må stemme til folketingsvalg?
Som boende i Malmø, og arbejder for en dansk arbejdsgiver, betaler man skat til den kommune man havde folkeregisteradresse i, da man flyttede til, i mit tilfælde, Malmø.
Ikke engang et sygesikringsbevis har man ret til. Man får tildelt et såkaldt ”Sundhedsbevis”, som er stykke papir, hvor ens navn står på, skrevet i hånden. Ikke engang ens personnummer står på dette ”Sundhedsbevis”, ligesom dette skal fornys hvert år, hvor man skal dokumentere at man stadig har ret til dette.
Når man skal have receptpligtig medicin på apoteket, skal man også aflevere et håndskrevet papir, fra sundhedsstyrelsen, hvor der står et såkaldt ”fiktivt” personnummer. Dette dokument er eneste bevis på at man har ret til tilskud til receptpligtig medicin, og hvis dette meget simple håndskrevne dokument mistes, så har man virkelig en udfordring i fremtiden.
Det hele virker utrolig primitivt, ikke mindst her i 2009 – håndskrevne dokumenter til en dansk statsborger som betaler skat til Danmark!
Hvorfor er det at det skal være så primitivt og ulogisk!
Jeg ved godt at nogle vil sige – ja, du har selv bestemt at flytte til udlandet, så du er selv ude om det – og Grundloven har bestemt at denne ”type” danskere ikke har stemmeret til folketingsvalg i Danmark.
Men er tiden ikke til at få tilpasset Grundloven til virkeligheden?