søndag den 25. oktober 2009

Forberede medarbejdere til ændringer pga. krisen – og hvad der kommer efter ”krisen”

Som økonomichef i en mindre virksomhed (35 ansatte), har jeg gennem de seneste måneder, oplevet en vis uro og nervøsitet, blandt medarbejderne i virksomheden.
Årsagen til det, er helt naturligt, at vi i virksomheden har set os nødsaget til at tilpasse organisationen, med deraf følgende personalereduktioner som har berørt alle afdelinger i virksomheden.
Af den grund, og med inspiration fra en anden virksomhedsleder, har jeg indkøbt bogen ”Hvem har flyttet min ost” som jeg har givet til samtlige medarbejdere i virksomheden.
Bogen fik jeg selv for nogle år siden på et kursus, som jeg deltog i da jeg var ansat hos A.P.Møller – Mærsk.
Jeg kan tydeligt huske at efter jeg havde læst den, fik jeg et andet syn på de ændringer der sker i vores daglige liv, både privat og på ens arbejdsplads.
Og med de ændringer vi er udsat for i virksomheden, synes jeg det vil være en hjælp for os alle, hvis medarbejderne fik et eks. af bogen. Jeg føler mig sikker på at de fleste medarbejdere vil ændre syn på de ændringer vi er udsat for til daglig, og så vil vi alle være bedre rustet til de ændringer der uden tvivl kommer, når ”krisen” er vel overstået.