fredag den 19. juni 2009

Billede på tog/bus abonnementskort?

Noget jeg har tænkt over i lang tid, er at hvorfor i alverden at det at der skal være billede på et tog/buskort abonnementskort?

Hvad er nøjagtig meningen med dette billede?
Hvem er det der snydes hvis der IKKE er et billede på abonnementskortet?

Igen må jeg fortælle om min erfaring med det system som man bruger i Malmø. Her købes et månedskort (UDEN billede) til tog og bus, som man blot viser når man bruger de offentlige transportmuligheder i Malmø. For at det ikke skal være løgn, så kan det nøjagtig samme kort bruges i indre by i København, til både busser, tog og Metro. Dette vises blot frem efter anmodning til billetkontrollører, og de kikke blot på om datoen er i orden, og går derefter videre med deres kontrol.

Jeg kan huske et par episoder tidligere på året, specielt en sag i Århus, hvor en muslimsk kvinde med tildækket ansigt, ikke ville vise sit ansigt til chaufføren i bussen, da hun fremviste sit buskort. Dette resulterede i at kvinden ikke kom med bussen.

Hvis der nu ikke havde været billede på, så var problemet aldrig opstået, og INGEN, hverken passagerne eller de selskaber som varetager den offentlige transport, er blevet snydt for noget som helst!

Hvis der ikke er billede på et abonnementskort, hvem er det så der snydes? Det synes jeg at vi skal lade de pågældende transportselskaber svare på, for jeg kan ikke se hvori problemet ligger!

Talesprog på TV nyhederne, DR og TV2?

Hvorfor er det at nyhedsoplæserne, specielt på TV2 nyhederne, ikke kan finde ud af, at der faktisk er en væsentlig forskel på at bruge ordene ”chance” og ”risiko”, når de læser nyhederne op for den danske befolkning?

Jeg hører ganske jævnligt at når ”de” omtaler en negativ hændelse, som er sket i verden, og som skal deles med ”os” andre, så bruger de ordet ”chance”, hvis de f.eks. siger at ”der er chance for at der vil blive kastet bomber over området i løbet af næste døgn” – de skal bruge ordet ”risiko”, og IKKE ”chance”!

Når man omtaler en negativ begivenhed eller hændelse, så bruges ordet ”risiko”, og når man omtaler en positiv begivenhed eller hændelse, så SKAL ordet ”chance” bruges.

Helt ærlig, hvor svært kan det være?

Ja, jeg er ikke meget for TV2 nyhederne! Jeg synes at de er alt for sensationslystne, og gør hvad de kan for at ”oversælge” nyhederne så meget som muligt, og søger at være så sensationsskabene som muligt.

Der er enkelte journalister på DR nyhederne, som, for min skyld, gerne må flytte til TV2 nyhederne, da de har den samme tendens.

Men jeg foretrækker helt klart og utvetydigt nyhederne på DR!